wyjazd powrót cena ilość miejsc  

Dzień 1
Zbiórka na lotnisku Okęcie w Warszawie. Wylot do Santiago przez jeden z europejskich portów lotniczych.


Dzień 2
Przylot do Santiago. Transfer z lotniska do hotelu. Zakwaterowanie, szybka toaleta a następnie zwiedzanie Santiago; zabytków historycznych i architektonicznych miasta. Podziwianie panoramy okolic, takich jak Concha y Toro i / lub Bellavista, podglądanie Bohemy Santiago, spacer po Plaza de Armas, zdjęcia z Katedrą w tle, spacer uliczkami Santiago do Palacio de la Moneda. Wizyta w Parku Santa Lucia, obok którego mieści się Muzeum Sztuk Pięknych i centrum kultury GAM. Nocleg w Santiago.


Dzień 3
Po śniadaniu transfer na lotnisko w Santiago. Lot do Punta Arenas. Wycieczka do patagońskiego ranczo Cerro Negro. Podglądanie kunsztu fryzjerskiego owczego fryzjera czyli pokaz strzyżenia owiec przez zawodowego farmera.
W między czasie rodzina farmera gotować będzie obiad na bazie lokalnych składników ekologicznych, który popić należy chilijskim winem wdychając świeże patagońskie powietrze. Po krzepiącym posiłku przyjazd do hotelu Las Torres, zakwaterowanie. Kolacja. Nocleg w hotelu Torres del Paine.


Dzień 4
Śniadanie w hotelu. Następnie całodniowe zwiedzanie Parku narodowego Torres del Paine. Wyjazd na 3 punkty widokowe: Nordenskjold, Los Cuernos i Salto Grande, podziwianie pięknych widoków z górskimi szczytami w tle Cuernos del Paine i na jezioro Pehoe Lake. Popołudniu przepłynięcie łódką do imponującego Szarego Lodowca, który jest częścią Southern Ice Field - największej połaci lodu na Ziemi zaraz po Antarktydzie i Arktyce.
Po powrocie do hotelu degustacja tradycyjnej krzepiącej siły yerba mate, herbaty, która jest niemalże świętym napojem mieszkańców dalekiej ziemi. Dowiedziono iż yerba mate ma działanie obniżające poziom cholesterolu, chroni wątrobę, stymuluje ośrodkowy układ nerwowy i ma korzystne działanie na układ krążenia. Jest to więc doskonały napój dla biegaczy… po jednym „guampa” czyli szklaneczce yerba powrót do hotelu, zakwaterowanie w hotelu. Pasta party – impreza powitalna dla wszystkich biegaczy. Nocleg.
Tego dnia będzie możliwość sprawdzenia trasy maratonu. Droga wiedzie z Mostu Weber aż do Hotelu Las Torres.


Dzień 5
Lekkie ale pożywne biegowe śniadanie, ostatnie przygotowanie przed prawdziwym sportowym zmaganiem a następnie transfer zawodników na miejsce startu. Zarówno zawodnicy biegnący 10 km, półmaraton oraz pełny maraton będą przewożeni na miejsce startu o tej samej godzinie. Zawodnicy zostaną przewiezieni na miejsce startu na 1 godzinę przed rozpoczęciem biegu. Będzie to chwila na załatwienie ostatnich formalności, zdanie depozytu oraz lekką rozgrzewkę. Po biegu, powrót do hotelu. Na zmęczonych i głodnych ale szczęśliwych zawodników, czekać będzie pieczeń z jagnięciny - będzie to prawdziwe, kulinarne ukoronowanie biegowych zmagań. Po uroczystej dekoracji, sesji fotograficznej w medalach, wymianie gratulacyjnych uścisków i uśmiechów oraz pierwszym zregenerowaniu sił pożywnym posiłkiem, przejazd do hotelu Torres del Paine. Błogi sen z medalem na szyi…


Dzień 6
Pożywne śniadanie – jeśli starczy sił i czasu, lekkie rozbieganie pomaratońskie. Następnie przjeazd na lotnisko w Punta Arenas. Wylot do Santiago. Transfer do hotelu. Nocleg w Santiago.

Dzień 7
Śniadanie. Transfer na lotnisko w Santiago. Wylot do Polski.


Dzień 8
Powrót do Polski.


UWAGA! Fakultatywnie możliwość przedłużenia wyjazdu o trzydniowy pakiet zwiedzania Wyspy Wielkanocnej (pakiet będzie wyceniany indywidualne w zależności od ilości chętnych).


TERMIN:
20.09 – 27.09.2016

 

CENA: 8 870 PLN + 1 895 USD

I rata: 800 PLN płatne przy zapisie
II rata: 8 870 PLN na 35 dni przed imprezą (minus pierwsza rata)
III rata: 1 895 USD uczestnik zabiera ze sobą

 

CENA ZAWIERA:
• Przeloty na trasie: Warszawa – Santiago – Punta Arenas – Santiago - Warszawa
• Transport: mikrobusy
• Zakwaterowanie: 2 noclegi w Santiago de Chile, 3 noclegi w Hosteria Torres del Paine,
• Wyżywienie:10 śniadań, 5x lunch, 1 lunch box, 6 kolacji,
• Bilety wstępu,
• Przewodnik anglojęzyczny
• Transfery: lotnisko – hotel – lotnisko,
• Wizyta na ranczo Estancia Cerro Negro, pokaz strzyżenia owiec, obiad na ranczo,
• Bilety wstępu do Parku Torres del Paine, "Magellanic Roast”,
• Pakiet startowy,
• Koszulkę z Maratonu,
• Chip,
• Medal i certyfikat,
• 1 całodniowa wycieczka do Torres del Paine (z przepłynięciem pod lodowiec),

CENA NIE ZAWIERA:
• Napiwków 80 USD,
• Dopłaty do pokoju jednoosobowego 690 USD.

ZGŁOSZENIA DO WYCZERPANIA MIEJSC NA LIŚCIE MARATONU!

 

CENA ZAWIERA

• Przeloty na trasie: Warszawa - Santiago - Punta Arenas - Santiago - Warszawa
• Transport: mikrobusy
• Zakwaterowanie: 2 noclegi w Santiago de Chile, 3 noclegi w Hosteria Torres del Paine
• Wyżywienie:10 śniadań, 5x lunch, 1 lunch box, 6 kolacji
• Bilety wstępu
• Opieka polskiego pilota-przewodnika
• Transfery: lotnisko - hotel - lotnisko
• Wizyta na ranczo Estancia Cerro Negro, pokaz strzyżenia owiec, obiad na ranczo,
• Bilety wstępu do Parku Torres del Paine
• „Magellanic Roast"
• Pakiet startowy
• Koszulkę z Maratonu
• Chip
• Medal i certyfikat
• 1 całodniowa wycieczka do Torres del Paine (z przepłynięciem pod lodowiec)


CENA NIE ZAWIERA

• Napiwków 80 USD
• Dopłaty do pokoju jednoosobowego 690 USD


wyjazd powrót cena ilość miejsc  
ZAMÓW NEWSLETTER